Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Varkensgriep is een verkeerde naam?

  • Co Scholten

    Er komen al meer geluiden dat de naam Varkensgriep niet correct is:

    World animal health body says swine flu wrong name

    PARIS, April 27 (Reuters) - The flu virus spreading around the world should not be called “swine flu” as it also contains avian and human components and no pig was found ill with the disease so far, the World Animal Health body said on Monday.

    A more logical name for it would be “North-American influenza”, a name based on its geographic origin just like the Spanish influenza, another human flu pandemic with animal origin that killed more than 50 million people in 1918-1919.

    “The virus has not been isolated in animals to date. Therefore it is not justified to name this disease swine influenza,” the Paris-based organisation said in a statement.

    Bron: http://in.reuters.com/article/domesticNews/idINLR47878620090427

  • Marsje

    Voor de varkenshouderij is het zeker een verkeerde naam en komt niet goed uit.

    Het imago wordt geschaad.

    De bioindustrie waar niet gevaccineerd wordt, heeft grote kansen op griepuitbraken en mixen van verschillende soorten griep.

    vaccinaties hadden beter geweest maar in de bioindustrie kiest men daar niet voor, dus het kan zich volop gaan vermenigvuldigen. Er is ook een startpagina over de bioindustrie bioindustrie startpagina die staat niet genoemd op deze pagina zag ik, maar die is er dus wel net als de varkenshouderij pagina die hier wel genoemd wordt…

  • Co Scholten

    Marsje,

    Het gaat hier om een nieuw virus waartegen nog geen vaccin bestaat en dus ook nog niet preventief gebruikt kan worden.

  • W.H. van Driel

    Het is allemaal de schuld van de bio-industrie. In dit geval door een bedrijf in Mexico in de provincie Veracruz, waar grootste varkensfokker ter wereld zit. Hier zijn mensen als eerste ziek geworden.

    Dieren in de bio-industrie worden massaal volgepropt met antibiotica en leven opeengepakt onder erbarmelijke omstandigheden wat enorme stress oplevert.

    Daardoor vermindert hun weerstand en krijgen virussen vrij baan om op een gegeven moment te muteren. En zoals in dit geval een virus waar alleen varkens vatbaar voor waren is overgeslagen van mens tot mens. Al eerste dus in het gebied van de grootste varkensfokker ter wereld in Mexico.

    De naam varkensgriep is dus een juiste naam voor een ziekte die veroorzaakt is door de bio-industrie.

    Het zou prachtig zijn als de hele bio-industrie wereldwijd in elkaar zal storten vanwege deze griep-crisis en dat mensen massaal stoppen met vlees eten. Dan brengt deze varkensgriep tenminste ook nog iets goeds voort!

  • Co Scholten

    Beste W v Driel,

    Voorlopig zijn dit allemaal geruchten, gevaarlijke griepvirussen zijn er al zo lang er mensen op aarde lopen. In de tijd van de Spaanse griep met vele miljoenen slachtoffers bestonden er nog niet eens intensieve varkensbedrijven. Feit is dat mens zelf de grootste verspreider van elk griepvirus is:.

    Omdat het waarheidsgehalte van officiële informatie in Mexico altijd dubieus is, gonst het dezer dagen van de geruchten over de varkensgriep. Meer dan een gerucht lijken de berichten over de herkomst van het virus, door tal van media dinsdag gelokaliseerd in het dorp Perote in de staat Veracruz. Daar is twee maanden geleden al alarm geslagen, maar dat werd door de autoriteiten genegeerd.

    Het dorp, dat leeft van de varkensfokkerijen, heeft sinds december vorig jaar te maken met een vernietigende golf van ‘ademhalingsmoeilijkheden’. In maart hadden ‘1.600 van de 3.000 inwoners’ van Perote er last van. In die periode overleden twee baby’s aan longontsteking, en deze week is het eerste officiële geval van varkensgriep in de staat Veracruz hier geconstateerd.

    Gouverneur Fidel Herrera sprong uit zijn vel bij de suggestie dat de epidemie in Perote is begonnen. Dat kan helemaal niet, want de griep komt uit Azië, brieste hij. ‘Het virus is gelokaliseerd in Azië, in China. Vandaar is het door reizigers naar de VS gebracht en naar Mexico-stad. Er is absoluut geen relatie met de varkensfokkerijen in het dal van Perote.’

    Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1190020.ece/Mexicanen_geloven_alles_en_niemand

  • Co Scholten

    De moslim-meerderheid in de regering van Egypte is ook van mening dat de varkens het virus verspreiden: http://www.spitsnieuws.nl/archives/varkensgriep/2009/04/alle_varkens_egypte_moeten_doo.html

    Ook Varkens in Nood vind die maatregelen echt te ver gaan: http://www.nieuws.nl/554846

  • Ludo (callcenter)

    Inmiddels is de naam van de varkensgriep.startpagina aangepast naar

    mexicaanse-griep.startpagina.nl

    Dit omdat deze naam door het RIVM gehanteerd wordt en ook in de media nu het meest gebruikt wordt.

    In de poll heeft 75% van de bezoekers van deze site zich ook hiervoor uitgesproken.

  • tiene

    als alle varkens in egypte dood moeten zullen er geen egyptenaren meer rondlopen volgens mij!?

    ze kunnen ook eens goed afzien zoals ze nu die beestjes op gruwelijke manier doden, de lafaards!!!