Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Ik laat mijn kinderen niet vaccineren want:

  • Ludo (callcenter)

    Als je hebt besloten om je kinderen niet te laten vaccineren kan je dat hier aangeven:

    Wat is je overweging?

    Welke bronnen heb je geraadpleegd?

    Met wie heb je overlegd?

    Wees aub zo concreet mogelijk, als je refereerd aan iets dat je ergens gelezen hebt, lever dan de link erbij zodat je anderen kan helpen om een goed afgewogen keuze te maken.

  • Rene 01-02-2010

    Ik laat mijn zoontje van bijna 4 jaar niet vaccineren omdat:

    Er te veel tegenstrijdige berichtgeving is over zowel het vaccin als de hele pandemie, alles volgende lijkt het mij dat er te veel afwijkende meningen bij de autoriteiten zijn

    Het aantal slachtoffers van de mex griep ligt plm. gelijk aan dat van de gewone griep

    Mijn zoontje elke dag vers eten krijgt, veel fruit eet, veel in de buitenlucht is, z'n rustmomenten krijgt en veelvuldig zijn handjes moet wassen

    Hij door dit alles voldoende weerstand heeft opgebouwd om een eventuele griep de baas te kunnen

  • rt

    Wij laten onze kindern van 4,5 en van 2 jaar niet vaccineren.

    Voor ons zijn er verschillende redenen: er zijn zelfs onder de deskundigen verschillende meningen en er wordt regelmatig gesproken over een milde griep (dit is meerdere malen door het RIVM bevestigd)

    Tegenwoordig krijgen de mensen zoveel vaccinaties dat je lichaam ‘lui’ wordt, het heeft moeite om zichzelf te herstellen als je iets onder de leden hebt.

    Nu zullen mensen vragen waarom wij dan wel voor andere (kinder)ziektes ingeënt worden. Die vaccinaties gaan al jaren mee en zijn grondig getest en bij dit vaccin hebben wij onze vraagtekens.

    Argument die wij horen: baat het niet dan schaadt het niet. Ja, dat dachten ze ook bij het medicijn diëthylstilbestrol (bekend als DES) die voorgeschreven werd aan zwangere vrouwen om miskramen te voorkomen.

    Dit jaar hebben wij de mexicaanse griep, wat krijgen wij volgend jaar en het jaar daarop?? Wij vinden dat ze dit onderwerp teveel ‘opblazen’. Jaarlijks sterven er gemiddeld 1000 mensen aan de gewone griep en dat komt ook niet elke dag in het nieuws.

    Nu vinden wij dat iedereen voor zichzelf een keuze moet/mag maken, en elkaars keuze te respecteren.

  • rt

    Ik was vergeten een bron te vermelden: Hier één van de zovele : http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-10-28/mexicaanse-griep-ernstige-bijwerkingen-door-vaccin

  • Jap

    Ik laat mijn kinderen(8/8/18) en onszelf (38/38)ook niet vaccineren.

    Ik heb dit mbt de griep nog nooit gedaan dus waarom zou ik het nu wel doen.

    Bij een gewone seizoens griep vallen wereldwijd 4 tot 8 keer zoveel doden dan bij deze dus zullen we deze, mochten we hem uberhaupt krijgen, ook wel overleven. Een natuurlijk overwonnen griepje zorgt voor betere bescherming in de toekomst.

    Bovendien is dit vaccin weinig getest en wij zijn geen proefkonijnen.

  • Johanna

    ik wil niet dat ze tegen alle ziektes worden ingeent. Het is soms goed om een ziekte door te maken, daar wordt je alleen maar sterker van. Er zullen nog veel meer griepvarianten gaan ontstaan denk ik, er komt geen einde aan.

    Ook vond ik dat er teveel tegenstrijdige berichten waren over de vaccinaties, nu nog steeds trouwens. In Duitsland zijn 7 doden door de vaccinatie gemeld. In Canada zijn ze met de vaccinatie gestopt. Dat zegt me lijkt me genoeg! Ik heb mijn kinderen extra vitamine en echinaforce gegeven. Ze hebben nu de mexicaanse griep, maar in lichte vorm, ze komen er zeker goed doorheen!

  • Ludo (callcenter)

    Over de situatie in Duitsland: Bild meldt 7 sterfgevallen na de vaccinatie. Hierbij is nog niet een verband vastgesteld. En verband kan in enkele gevallen ook niet worden uitgesloten. (maar er is bv ook een geval waar iemand een hartaanval had die al begonnen was voor de vaccinatie)

    Enkele gevallen waren al zwaar ziek.

    http://www.bild.de/BILD/news/2009/11/17/schweinegrippe/schon-sieben-tote-nach-impfung.html

    Of in het engels:

    http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.bild.de%2FBILD%2Fnews%2F2009%2F11%2F17%2Fschweinegrippe%2Fschon-sieben-tote-nach-impfung.html&sl=de&tl=nl

    In Canada is inderdaad een partij vaccin uit de markt gehaald omdat er meer alergische reacties waren dan normaal. Dit vaccin wordt in Nederland niet gebruikt:

    http://www.medicalfacts.nl/2009/11/25/griepvaccins-in-canada-tegen-mexicaanse-griep-van-de-markt-gehaald/